Компанія «Шабо» виробляє благородні напої Shabo на власних виробничих потужностях, розташованих у безпосередній близькості від виноградників Шабо. За оснащеністю виробничо-технологічна база підприємства є однією з кращих в Європі. Вірність традиціям і сучасні технології виноробства дозволяють створювати алкогольні напої Shabo, в яких втілено найкращі характеристики теруару, що сформувалися у відбірних виноградних ягодах.

ВІДДІЛЕННЯ З ПРИЙМАННЯ ТА ПЕРЕРОБКИ ВИНОГРАДУ

Вже за 15 хвилин після зібрання виноград в ідеальному стані доставляють до відділення з приймання й переробки винограду. Загальна площа відділення –майже 1300 кв. м., за сезон тут можна переробити понад 20 тисяч тонн винограду червоних і білих сортів. Процеси приймання і переробки винограду автоматизовані. Сучасне високотехнологічне обладнання забезпечує постійний температурний контроль і щадний режим переробки.

Червоні і білі сорти винограду потребують застосування різних технологій. Для виробництва білих вин використовується технологія гребеневідділення без дроблення виноградних ягід, а також делікатний процес пресування, який виключає перетирання кісточок і шкірки ягід. «Червоний спосіб» виробництва передбачає відділення гребенів з дробленням виноградних ягід.

ВІДДІЛЕННЯ ЕЛІТНИХ ВИН SHABO

У відділенні елітних вин створюють Великі Вина Shabo – вина КНП («контрольованих найменувань за походженням»). Компанія «Шабо» перша й єдина в Україні має право створювати вина категорії КНП – український аналог французьких АОС (фр. Appellation d'origine contrôlée). Обладнання нового покоління та майстерність виноробів «Шабо» гарантують ексклюзивний підхід буквально до кожної виноградної ягоди.

Одразу після прибирання виноград у відділенні елітних вин проходить подвійне сортування. Після цього ягоди червоних сортів винограду відправляють для бродіння «на мезгі» в дубових чанах «Taransaud», оснащених системою контролю температури. Грона ж білих сортів винограду без попереднього дроблення спочатку проходять процес делікатного пресування («Bucher XPlus»), а потім – бродіння в дубових бариках, забезпечених температурним контролем.

КОМПЛЕКС МІЦНИХ ВИНОГРАДНИХ НАПОЇВ

З 2005 року компанія «Шабо» виробляє коньяки й бренді, а з 2013 року – виноградну горілку Shabo. Виробничі потужності сучасного комплексу, який займає понад 10000 кв.м, забезпечують повний цикл виробництва міцних алкогольних напоїв виноградного походження. Технологічна схема повного циклу включає вирощування й переробку винограду, отримання високоякісного виноматеріалу, дистиляцію виноградного спирту, витримку коньячних спиртів і бутилювання благородних напоїв – коньяків, бренді й виноградної горілки Shabo.

Дистиляція (спиртокуріння) – один з найважливіших етапів виробництва міцних виноградних напоїв. У відділенні дистиляції є дистиляційна установка безперервної дії, яка надає можливість перекурювати до 20 млн. літрів виноматеріалів і виробляти майже 3 млн літрів високоякісних коньячних спиртів з особливо тонким ароматом і неповторним смако-ароматичним профілем. Відділення витримки й зберігання коньячних спиртів обладнане відповідно до європейських стандартів. Витримка та зберігання коньячних спиртів «Шабо» здійснюється в дубових бариках і спеціальних місткостях. Залежно від категорії напою процес триває від трьох років і більше.

ДІМ ІГРИСТИХ ВИНО SHABO

Перші ігристі вина в Шабо було створено ще в 19 столітті швейцарськими переселенцями. Еталон їх якості було відзначено численними медалями на міжнародних виставках. Сьогодні ігристі вина Shabo – втілення досвіду швейцарських переселенців і відродження стародавніх традицій. Дім ігристих вин Shabo розташовано у мальовничому місці серед виноградників Шабо. Він має загальну площу майже 1,5 га. Сучасне обладнання забезпечує бездоганну якість на усіх етапах виробництва – від переробки істинно шампанських сортів винограду й до розливу ігристих вин Shabo в пляшки. Майстерність виноробів дозволяє створювати ігристі вина за класичною технологією шампанізації в пляшці йі методом Шарма.

Процес виробництва класичних (витриманих) ігристих вин триває від 9-ти місяців до 3-х років. Протягом цього часу в кожній окремо взятій пляшці відбувається загадковий процес природного бродіння.

В основі методу Шарма – також природне бродіння, як і при класичному методі шампанізації в пляшці, тільки роль пляшки виконують сучасні закриті акратофори (резервуари), що вміщують 20 тис. шампанських пляшок. Тому такі ігристі вина іноді називають акратофорними або резурвуарними, для їх створення необхідно від 3-х до 6-ти місяців. Усі процеси виробництва ігристих вин Shabo проходять під технологічним контролем енологів «Institut Oenologiquede Champagne»(Франція).

ВИТРИМКА ТА ЗАБЕРІГАННЯ ВИН SHABO

Виносховище «Шабо» – одне з найбільших в Україні, його загальна площа майже 10 тис. кв. м. і має 3 рівні: нульовий, 5 та 9 метрів під землею. Тут у дубових бариках і сучасних місткостях з нержавіючої сталі одночасно може зберігатися понад 10000000 літрів вина.

Загалом у компанії «Шабо» понад 2000 дубових французьких бариків, які за літражем, якістю й регіоном походження деревини було ретельно підібрано до кожного конкретного сорту вин Shabo.

Для зберігання виноматеріалів використовуються також сучасні вертикальні місткості з нержавіючої сталі, які мають «сорочку» теплоносія для підтримання постійної температури зберігання.

ЛАБОРАТОРІЯ ХІМІЧНОГО Й ТЕХНІЧНОГО КОНТРОЛЮ

В компанії «Шабо» впроваджено європейську модель «безперервного відстежування якості» – від винограду до готового продукту. У лабораторії хімічного й технічного контролю проводять найточніші дослідження будь-якого ступеню складності.

Лабораторне обладнання нового покоління надає можливість застосовувати методики за стандартами України, Єврорегламенту та Міжнародної Організації Винограду й Вина (МОВВ).

ВІДДІЛЕННЯ БУТУЛЮВАННЯ ПРОДУКЦІЇ SHABO

Щорічно в «Шабо» виробляють майже 50000000 пляшок, загалом понад 80 найменувань продукції Shabo, створеної виключно з відбірного винограду. Бутилювання здійснюється на 9-ти лініях розливу. Сучасне обладнання європейського виробництва дозволяє повною мірою при розливі зберегти в благородних напоях Shabo смак та аромат свіжозірваного винограду та його безцінні природні властивості.