Бранч із білим ігристим SHABO Special Edition брют

Традиції недільних бранчів набирають у нас дедалі більшої популярності. Розслаблений, ситний і вишуканий сніданок, який “плавно переходить в обід”, з усіма елементами сніданку та легкого ланчу – що може бути приємнішим у пізній недільний ранок?

Бранчі зазвичай починаються ближче до полудня, традиційно цей час – проміжок між сніданком та обідом, звідси, до речі, і назва цієї трапези: brunch як похідна від слів breakfast (сніданок) та lunch (обід).

Бранч-меню, як правило, містить рум’яні тости, яйця пашот або апетитні омлети, іноді також – вишукані закуски (у деяких випадках – навіть ікру та устриці), слабосолоний лосось, паштети, сири й салати. З напоїв – соки, кава, чай і неодмінно – келих-другий холодного ігристого!

Всі продукти, перераховані вище, чудово поєднуються з ігристими винами. Пропонуємо перевірити це самостійно на прикладі яскравого, свіжого ігристого SHABO Special Edition брют. Для початку – кілька слів про стиль цього вина, його ароматичні та смакові особливості.

SHABO Special Edition брют – ігристе, створене за методом Charmat Lungo. Суть цього методу – у тому, що природне вторинне бродіння, внаслідок якого базове сухе вино стає ігристим, відбувається у великих закритих місткостях – акратофорах, виготовлених із нержавіючої сталі. У них бродіння займає від 14 до 18 днів. Далі відбувається додаткова витримка на тонкому дріжджовому осаді, яка триває не менше 5 місяців і надає неповторного аромату і смаку таким ігристим винам.

Аромат SHABO Special Edition брют – свіжий, елегантний, тонкий, у ньому чітко помітні тони білих квітів та цитрусових з нотами груші та білого персика. Смак цього вина – освіжаючий, округлий, з виразною кислотністю та приємним фруктовим післясмаком.

SHABO Special Edition брют / Фото SHABO

Пропонуємо вам додати в меню до бранча легкий та вишуканий салат в італійському стилі. Його інгредієнти – груша, рукола, листя салату, горгонзола, тертий пармезан і злегка підсмажені на сухій сковороді грецькі горіхи. До цього салату радимо приготувати медово-гірчичну заправку, обов’язково додати пару крапель бальзаміко.

Готуємо салат в італійському стилі / Фото iStock

Салат, приготований з таких інгредієнтів, – ідеальний супровід до ігристого вина. Ігристе SHABO Special Edition брют доповнює відчутну кислотність салату та м’яко згладжує її. Ноти фруктів в ароматі та смаку вина чудово поєднуються із фруктами в салаті. Але тут варто зважити на один важливий нюанс! Грушу для такого салату краще вибрати не найстиглішу, а хрумку, соковиту – тоді смаки фрукта та вина вдало доповнюватимуть один одного. Ігристе SHABO Special Edition брют додасть виразності зелені, що входить до складу салату, і пом’якшить трохи терпкуватий смак грецького горіха завдяки освіжаючим цитрусовим нотам.

Горгонзола, популярний італійський сир із пліснявою, вирізняється пікантним, гострим та вершковим смаком. Свіжість і яскрава кислотність брюта SHABO Special Edition – те, що потрібно для такого продукту. Ну і, звісно, король сирів – пармезан – складе достойну пару нашому ігристому.

Салат в італійському стилі / Фото iStock

Світ несподіваних смакових поєднань не має меж. Експериментуйте та знаходьте гармонію у різних еногастрономічних ансамблях – дайте волю своїй фантазії! І, звісно ж, не забувайте охолоджувати ваші ігристі до температури від +8 С до +10 С – так ви зможете належним чином оцінити їх аромат і смак. До речі, придбати SHABO Special Edition брют легко – лише в один клік – можна в інтернет-магазині.