В SHABO створено сучасний комплекс з високотехнологічним обладнанням. Виробничі потужності компанії розташовані у безпосередній близькості від виноградників Шабо, що дозволяє максимально швидко доставляти щойно зібраний виноград на виробництво. Обладнання виробничо-технологічної бази підприємства є одним з кращих в Європі. Вірність традиціям і сучасні технології виноробства дозволяють SHABO створювати продукцію, в якій втілено найкращі характеристики теруару, що сформувалися у відбірних виноградних ягодах.

КОМПЛЕКС ПЕРВИННОЇ ПЕРЕРОБКИ ВИНОГРАДУ

Зібрані вручну виноградні ґрона вже через 15-30 хвилин (в залежності від віддаленості ділянки) рефрижераторами доставляють до відділення первинної переробки. Загальна площа цього комплексу — майже 1 500 кв. м. Тут виноград проходить делікатне ручне сортування у кілька етапів. Далі автоматизований процес переробки та пресування на сучасному устаткуванні «Bucher XPlus». Усі процеси відбуваються під постійним контролем спеціалістів. 

null
null

За сезон тут можна переробити до 20 тисяч тонн винограду.

Червоні та білі сорти винограду потребують різних технологій. Для виробництва білих вин використовується технологія гребеневідділення без дроблення виноградних ягід, а також делікатний процес пресування, який виключає перетирання кісточок і шкірки ягід. «Червоний спосіб» виробництва передбачає відділення гребенів з дробленням виноградних ягід.

КОМПЛЕКС ПРЕМІАЛЬНИХ ВИН SHABO

Тут створюють Великі Вина SHABO – вина Контрольованих найменувань за походженням (КНП), що є аналогом французького Appellation d'origine contrôlée. Компанія перша і єдина в Україні має право створювати вина подібної категорії. Обладнання нового покоління та майстерність виноробів SHABO гарантують ексклюзивний підхід буквально до кожної виноградної ягоди.

null
null

Делікатне ручне сортування щойно зібраного винограду в декілька етапів. Відбір лише найкращого. Після цього ягоди червоних сортів винограду відправляють для бродіння на м`яззі в дубових баріках «Taransaud», оснащених системою контролю температури. Грона ж білих сортів винограду без попереднього дроблення спочатку проходять процес делікатного пресування у пресах  «Bucher XPlus», а потім – бродіння в дубових баріках, забезпечених температурним контролем.

КОМПЛЕКС МІЦНИХ ВИНОГРАДНИХ НАПОЇВ

SHABO багато років є лідером країни в галузі створення якісних преміальних коньяків України й бренді. З 2013 року компанія випускає оригінальний варіант виноградного алкоголю – Grape Vodka. Сучасний комплекс площею понад 20 000 кв.м забезпечує повний цикл виробництва міцних алкогольних напоїв, створених з винограду. Технологічна схема повного циклу містить такі етапи: вирощування й переробку винограду, отримання високоякісного виноматеріалу, дистиляцію виноградного спирту, витримку коньячних спиртів і бутилювання благородних напоїв – коньяків, бренді й Grape Vodka від SHABO.

null
null

Дистиляція (“спиртокуріння”) – один з найважливіших етапів виробництва міцних виноградних напоїв. В SHABO дистиляційне устаткування безперервної дії надає можливість “перекурювати” до 20 млн літрів виноматеріалів і виробляти майже 3 млн літрів високоякісних коньячних спиртів з особливо тонким ароматом і неповторним смако-ароматичним профілем. Відділення витримки й зберігання коньячних спиртів обладнане відповідно до європейських стандартів. Витримка та зберігання коньячних спиртів SHABO здійснюється в дубових баріках і спеціальних місткостях. Залежно від категорії напою процес триває від трьох років і більше.

ДІМ ІГРИСТИХ ВИН SHABO

Перші ігристі вина в Шабо почали створювати ще в 19 столітті швейцарські переселенці. Якість цієї продукції було відзначено багатьма медалями на міжнародних конкурсах. Сьогодні ігристі вина SHABO – це втілення самобутності теруару, яке вдалось розкрити завдяки філігранній майстерності експертів, дотримання світових класичних технологій та відродження стародавніх традицій створення ігристих вин, основаних на досвіді швейцарців.

Для цього компанія звела унікальний для України виробничий комплекс - Дім ігристих вин SHABO. Сучасне та високотехнологічне устаткування розмістили в тематичній архітектурній будові, підкреслюючи історію цієї місцевості.

Дім ігристих вин розташовано у мальовничому місці серед виноградників Шабо. Він має загальну площу майже 3 га. Сучасне обладнання забезпечує бездоганну якість на усіх етапах виробництва. Тут створюють ігристі вина за класичною технологією шампанізації в пляшці й методом Charmat.

null
null

Процес виробництва класичних (витриманих) ігристих вин триває від 9 місяців до 13 років. Протягом цього часу в кожній окремо взятій пляшці відбувається магічний процес природного бродіння.

В основі методу Charmat – також природне бродіння, як і у класичному методі шампанізації в пляшці, лише роль пляшки виконують сучасні закриті акратофори (резервуари), що вміщують до 24 тис. шампанських пляшок. Тому такі ігристі вина іноді називають акратофорними або резервуарними. Для їх створення необхідно від 3-х до 6-ти місяців. Усі процеси виробництва ігристих вин SHABO проходять під технологічним контролем енологів «Institut Oenologiquede Champagne»(Франція).

ВИТРИМКА ТА ЗБЕРІГАННЯ ВИН SHABO

Виносховище SHABO – одне з найбільших в Україні. Його загальна площа майже 5 тис. кв. м і має три рівні: нульовий, п’ять та дев’ять метрів під землею. Тут у дубових баріках і сучасних місткостях з нержавіючої сталі одночасно може зберігатися понад 9,5 мільйонів літрів вина.

null
null

Загалом у компанії SHABO понад 1050 дубових французьких барік, які за літражем, якістю й регіоном походження деревини було ретельно підібрано до кожного конкретного сорту вина.

Для зберігання виноматеріалів використовуються сучасні вертикальні місткості з нержавіючої сталі, які мають вбудовану систему контролю температури.

ЛАБОРАТОРІЯ ТЕХНІЧНОГО КОНТРОЛЮ

В компанії SHABO діє європейська модель «безперервного відстежування якості» – від виноградної ягоди до готового продукту. У лабораторії хімічного й технічного контролю проводять найточніші дослідження будь-якого ступеня складності.

null
null

Лабораторне обладнання нового покоління надає можливість застосовувати методики за стандартами України, єврорегламенту та Міжнародної Організації Винограду й Вина (МОВВ).

КОМПЛЕКС РОЗЛИВУ ПРОДУКЦІЇ SHABO

Щорічно SHABO виробляє близько 15 млн пляшок, загалом понад 240 найменувань продукції, створеної винятково з відбірного винограду. На виробництві 7 ліній розливу. Сучасне європейське обладнання дозволяє повною мірою зберегти в кожній пляшці SHABO смак та аромат винограду та ексклюзивні властивості теруару

null
ХОЛ КВЕВРІ

Тут можна побачити, як виготовляються унікальні вина за кахетинською технологією, якій понад 8 тисяч років.  Цей спосіб створення вина чи не найстарший у світі. Він не має аналогів та внесений до переліку нематеріальних культурних спадщин ЮНЕСКО.

За цією багатовіковою кахетинською технологією – бродіння і витримка проходять на м’яззі у спеціальних керамічних амфорах, ще їх називають «квеврі». Завдяки цьому колір вина білих сортів винограду набуває яскраво-бурштинового кольору. У смаку формується приємна терпкість та легка танінність. Вино насичується антиоксидантами та вітамінами, що містяться у твердих частинках винограду.

null

Особливими є і самі величні амфори “квеврі”. На сьогодні їх виробляють одиниці, а черги на замовлення розписані на роки. Як правило, їх створюють сімейні династії Грузії, які передають із покоління в покоління свій рецепт. Одна з таких династій ремісників Кбілашвілі робила квеврі для SHABO. Компанія привезла до України 15 автентичних виробів, об'ємом 1400 і 2000 літрів. Встановила їх у Винному домі SHABO. У квеврі, що закопані під землю, і відбувається процес мацерації й витримки на м'яззі протягом 5 місяців.

Товар додано до кошика